21 Ocak 2013 Pazartesi

Marketteyiz #1

Evimize hemen 100 metre uzaklıktaki market "Paõ de açúcar" (Pan ci asukar), buranın en pahalı marketlerinden biri. Genelde aylık alışverişimizi şehrin merkezinden uzaktaki, toptan alışverişlerin yapıldığı marketlerden yapıyoruz. Ama acil ihtiyaçlar için şehir içindeki marketleri de kullanmak gerekiyor bazen. Buradaki ürünler ve fiyatları nelermiş bakalım.

Bu arada 1 Brezilya Reali = 0.8 Türk Lirası


3 parça karnıbahar, bir öğlen yemeğinde kullanıldı hepsi. Toplam 21 real. Karnıbahar pahalı bir sebze burada.


40 adet yara bandı 10 real.


Burada en pahalı şeylerden biri de kuruyemiş. Cevizin kilosu 90 real. Bu bir avuç ceviz de  12 real.


Bizim ağız tadıyla kullandığımız margarin ve tereyağı. Diğerlerinde hoş olmayan bir tat var. Soldaki margarin 12 real sağdaki 250 gramcık tereyağı 18.5 real. Eğer büyük marketten alırsak 12.5 reale bulabiliyoruz.


Tahin burada arap ürünleri reyonunda satılıyor. Aynı reyonda lokum, şekerleme, nar ekşisi, yaprak sarması (yenmeyecek kadar kalın), gülsuyu, helva gibi ürünler satılıyor.Bu 250 gramlık tahin 15 real.

Bunlar da burada gördüğüm en pahalı domates. Cumartesi günleri şehrin merkezinden uzak bir yere pazar kuruluyor. Oradaki sebzeler daha güzel ve daha uygun oluyor genelde. Ama eğer bu manavlara işiniz düşerse haliniz yaman. 11.90 domatesin kilosu.

Burası genel itibariyle pahalı bir memleket. Bazen daha uygun şeylere rastlayabiliyorsunuz ama çok nadir. Elektronik zaten Türkiye'nin neredeyse 2 katı fiyata sahip.

Bizim kültürümüze ait birçok şeyi bulmak imkansız burada. Bize en yakınları da arap reyonlarında satılıyor. Başkentte hiç Türk restoranı ya da Türk marketi yok. Lübnan ve Arap marketleri ve restoranları var birkaç yerde. Marketlerdeki ürünler aşırı pahalı oluyor.

Yeni ürünlerle devamı gelecek. Takipte kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...