3 Ocak 2013 Perşembe

Dekor zengini "Mangai Restaurant"

Brasília'ya ilk geldiğimiz zamanlar tanışmıştık bu restoranla. İçerisi oldukça büyük. Masalar ağaçtan yapılmış ve görüntüleri de doğal bırakılmış. Masaların uçlarında da zil var ve o zile vurarak garsonu çağırabiliyorsunuz.


Çalışanların giydiği kıyafeler asker yeşili kostümlerden oluşuyor.

Restoranın işleyiş sistemi de farklı ve kullanışlı. İçeri girerken herkese birer kırmızı kart veriliyor. Eğer çıkışta bu kartı iade edemezseniz sorun yaşanabilir tabii. Açık büfeden aldıklarınızı tarttırıyorsunuz ve kırmızı kartınızı alıp size beyaz bir kart veriyorlar. Daha sonra tekrar yemek veya tatlı alacaksanız yine bu beyaz kartın üzerine ekletiyorsunuz ücreti. Masaya içecek siperiş edilirse bu karta kaydediliyor yine. En son kasada bu beyaz kartları verip ödemeyi yapıyorsunuz. Kasiyer de size kırmızı kartınızı geri veriyor ve çıkışta bu kartı da iade ederek ayrılıyorsunuz restorandan.



Restoranın her köşesi farklı dekorlarla donatılmış. Tuvaletlerin önünde boya yapan amca. O kadar gerçekçi duruyor ki bazen irkiliyorum karşılaşınca :)




Tuvaletlerin üzerinde bir araç görünüyor gözümüze. Aracın üzerinde de horozlar ve civcivler var. Yoksa bu araç ormanın bir köşesinde mi yatıyor?


Kapıda elinde tepsiyle kahve termosu tutan teyzenin heykeli vardı mesela. Tabii kahve gerçek. Dileyen alıyor kahvesini oturuyor restoranın bahçesindeki koltuklara.



Bahçede bir masada gerçek portakallardan oluşan bir dekor karşımıza çıkıyor. Bir keresinde bu portakaldan dekoru yemiştik biz :) Hatta oradaki görevliye de ikram etmiştik. Biri yer biri bakar olmaz tabii :)


Biraz aşağıda da meyve satan bir amcayla karşılaşıyoruz. Bu amcadaki meyveler de yapmacıktı ne yazık ki, tadına bakamadık :))

Böyle bir restoran burası da. Yemekleri bizim yemek kültürümüze fazla hitap etmese de güzel yiyecekleri de var.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...