27 Ağustos 2012 Pazartesi

Bizim küçük evimiz



İşte küçük evimiz huzurlarınızda :)

Bu şehirde adamakıllı ev bulmak çok zormuş. Zaten burada fiyatlar uçuk, elçiliğe yakın olmasını isteyince daha da artıyor fiyatlar. Hadi onu geçtim verdiğin paraya değmiyor evler. Yaklaşık 10 tane kiralık daire gezdik hepsi bakımsız ve enteresan planları olan evlerdi. Bi tanesinin tuvalet penceresi direkt mutfağa açılıyordu mesela. 




Sonra biz güney kanattaki bu evi bulduk, başta pazarlık yapma planlarımız da vardı. Ama nerden bilelim bu insanların prosedür işlemlerinin haftalar gerektirdiğini. Evin tadilatının bitmesini bekledik önce, sonra kontratın hazırlanmasını ve tabii kontratı Türkçe’ye çevirmeyi. Sonra kontrata imza atan kefillerin imzalarının Dış İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmasını. Anahtarı teslim edecekleri günü defalarca ertelediler ama sonunda aldık :) tabii biz o kadar daire dolaştıktan sonra “kesinlikle bu ev olmalı” modunda olduğumuz için bırakın pazarlık etmeyi adamlara fazla fazla para vermeyi bile düşündük.
 



Ev yeni tadil olmasına rağmen bütün bu malzemeleri bitirdik temizlikte.


 
Her dairenin iki kapısı var; biri içinde yaşayanlar için diğeri de hizmetçileri için. 2. Kapının olduğu yerde servis alanı denilen bir bölüm var, bazı dairelerde banyo, yatak odası da vardı bu bölümde. Burası tamamen hizmetçilere tahsis edilen bi bölüm yani.
 
Bütün apartmanlarda pencere önlerinde demirler var, bazı apartmanların pencereleri çok küçük. Şehirde “uçak planı” olarak görünen bölgeye 60 yıldır hiçbir şey eklenmemiş-çıkarılmamış. Bu yüzden apartmanlar da 50-60 yıllık. Balkonları yok. Uçak planı dışındaki bölgelerde yeni apartmanlar ve siteler mevcut, oradaki daireler bizim bildiklerimizden işte.  Biz özellikle elçiliğe yakın, odaları aydınlık ve ev yeni tadil olduğu için bu evde ısrar ettik.



Evimizin hemen karşısında bi kilise var, Pazar sabahları ilahilerini dinliyoruz biz de buradan :)

Kalabalık ama sakin bi yer burası. Bazen çocuk sesleri geliyor işte o zaman en mutlu olduğum anlar oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...