30 Mayıs 2013 Perşembe

Yemek Yapıyoruz #10


Kokoreç özlemiyle yanıp tutuştuğum için balık kokoreç denemeye karar verdim :) İki türlüsünü yaptım; bunda dil balığı, midye, karides, ahtapot ve kalamar var. Tabii ki soslarla birlikte. Ama midye buna çok hoş bir tat vermedi bence. bir de sadece dil balığıyla denedim, o daha güzel oldu.


Sebzeleri tanımamda bir problem olduğunu yakın çevrem iyi bilir :) Pazarda dolaşırken her tezgahta aynı sebzeyi görünce merak ettim ve amcanın birine sordum bu nedir diye, o da Portekizcesini söyledi haliyle. Yazılışını istedim, bir bağ aldım ve eve gelip hemen anlamına baktım. Meğerse bizim kara lahana çıkmasın mı :)) Hemen acılı bir kara lahana yemeği yaptım.



Fellah köftesini de ilk deneyişimdi ve ben çok sevdim bunu. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis ettim.


Tavada eti pişirip üzerine sarımsaklı sos yaptım.


Bu da bir kabak değerlendirme yemeğiydi :) Kabağı enlemesine kesip haşladıktan sonra kavrulmuş eti koydum içine. Yanında da brokoli haşlayıp srımsaklı yoğurtla servis ettim.


Bu yemeği eşimle beraber uydurduk :)  Kabakları enine kesip haşladım önce. Sonra patates püresi yapıp kabakların içine yerleştirdim. Üzerine kavrulmuş et koyup son olarak da havuçları rendeleyip tavada yağla pişirdikten sonra üzerine ekledim. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde pek güzel oldu :) Adını da kabak hüpletmesi koyduk :)))


Mantar soteye bayılırımm :)


Evet, bunlar burada bulduğum ilk dolmalık biberler. Renkleri çok açık ama dolma için en ideal biberlerdi.


Veee kazandibi tatlısı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...