20 Ekim 2012 Cumartesi

Yemek Yapıyoruz #3

Fotoğraflardan açıkça belli oluyor ki ben yemek değil tatlı ve soğuk içecek yapmışım bu ay :) Yalnızlık ve sıcak hava kendini gösteriyor işte :p



 Yeşil içeceği burada bi pizzacıda gördüm. Onun içinde guarana bitkisinin şurubu da vardı ve enfesti. Tam bir ilaçtı. Benim yaptığımda da ıspanak, buz, elma, limon, şeker ve su var. Başka bir denememde elma yerine muz koydum o da gayet güzel oldu.



Katkat tat yaptım :) Milföy hamuru arasına nutella sürüp üzerine de toz şeker serptim ve fırına.



Bu şehirde enteresan bir şekilde starbucks yok. "biz kahvenin ülkesiyiz işimiz olmaz" mesajı mı vermeye çalışıyorlar anlamadım ama Brezilya kahvesi bana biraz sert geliyor. Haftada 2 en fazla 4 kere içebilirim.

Bu buzlu chai tea latteyi de ben yaptım :) İçine siyah çay yerine tarçınlı ve naneli çay karıştırdım o yüzden rendi açık oldu. Buz, süt, naneli ve tarçınlı çay, karanfil ve zencefil. Mmmmhh bayılıyorum bu tada.


Buzlu kahveye de bayılıyorum, bu sıcaklarda iyi gidiyor. İçinde buz, süt, nescafe, şeker ve vanilyalı dondurma var.




İşte favori tatlımız; Petit Gateau. İçinden sıcacık çikolata akıyor. Bunları ben yaptım ve aynısı oldular :) Bir de hazır dondurulmuşları satılıyor onu da denedik ama mikrodalga ayarını tutturamadık bi türlü. Bu tatlıyı hemen hemen hergün yapmamın sebeplerinden biri de lezzetini yanı sıra çok kolay ve pratik olması.

1 yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker çırpılır. 1 yemek kaşığı un ilave edilir. Daha sonra 5-6 parça bitter çikolata tereyağı ile birlikte benmari usulü eritilir ve karışıma ilave edilir. İşte hepsi bu :) Daha sonra da muffin kalıplarına paylaştırılıp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 5 dakika pişirilir.


Böylece dışı sert bir kek olup içi çikolata kıvamında kalıyor. Pişirme derecesi ve süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Burada önemli nokta tamamen pişmemesi, içinin çikolata kıvamında kalması.

Küçük muffin kalıplarıyla yapıldığından 4 adet çıkıyor. Üzerine de "sıcak çikolata sosu" diye geçen bi sos sürdüm. Normalde katı çikolata kıvamında ama fırından yeni çıkan kekin üzerinde eriyor.

 Bu tarifi vererek iyilik mi yaptım kötülük mü bilemiyorum :p




Mübarek isimli Saint Peter balığını da ilk denememizdi. Çok hafif ve lezzetli bir balık. Tilapia türünün bi cinsiymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...