20 Şubat 2014 Perşembe

Portakallı "Patlıcan Suyu"

"Patlıcanın da suyu mu olur?" demeyin, oluyormuş gerçekten. Çok da lezzetliymiş meğerse.

 Rio tatilimizde, sokak köşelerinde bulunan "meyve suyu barları"nda duraklamıştık birkaç kez. Tabelalarda upuzun meyve suyu çeşitleri yazılıydı. Okumaya üşendim, elma suyu içtim ilk gidişimde. Sonra, patlıcan yazısı dikkatimi çekti ve bir sonraki gidişimizde onu denemeye karar verdim. Patlıcanın acımsı tadı yoktu meyve suyunda. Zaten portakal ve şeker ilavesi yapılıyor. Bir de soğuk servis ediliyor tabii ki. Çok hoşuma gitti ve bunu evde denemeye karar verdim ve hatta bir de video çektim :)


Tabii Türkçe bir kaynak bulamadım bu tarif için. Gerçi malzeme belliydi, ölçüleri veya varsa püf noktası lazımdı bana. İnternette Portekizce olarak birkaç farklı tarifle karşılaştım. Kafama yatan tarif bu oldu. Tadı Rio'da denediğim patlıcan suyuyla aynıydı.

İnternette tarifini ararken bu patlıcan suyunun zayıflamak için kullanıldığını gördüm. Patlıcanın kilo vermeye yardımcı olduğunu duymuştum ama ne kadar doğru bir bilgidir orasını bilemeyeceğim. Fakat bu tarifi bulunduran sitelerin büyük çoğunluğu zayıflama amacıyla içildiğinden bahsetmiş. Ben keyif için içtim ama zayıflatırsa da hiç hayır demem :)

Merak edip denemek isteyenler için video aşağıda. Bence denemeye değer. Yalnız, bekledikçe kararacağını da göz önünde bulundurarak az bir miktar denemekte fayda var. İyi seyirler.



2 yorum:

  1. Benim tatlı Renk yağmuru kızım (Bu arada bundan sonra sana Rengi'm diye hitap edeceğim :))
    Bu patlıcan suyu bana pek cazip gelmedi, ordan soğuk bir salatalık suyu rica edeyim:)
    Yada daha bilinen bişey..
    Ama sen beğendin madem iki yudum deneyeyim..
    Sen ısmarla, servis hazır olana kadar ben sendeyim:)
    Çooook öptüm seni çoook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm, "Rengim" güzelmiş :)
      Ben salatalık suyunu hiç denemedim desem? Ama onun güzel olacağından eminim :)
      Ah sen bende olana kadar ben sana neler yaparım heheyytt :))
      Ben de çookk öpüyorum, görüşmek üzere güzel insan.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...