31 Mart 2013 Pazar

Yemek Yapıyoruz #8


Mantı da açtım vallahi buralarda :) Ama akıllı işi değil yahu bu mantı. Kapa kapa bitmiyor, ki benim yaptığım iki kişilik!



Napolitan soslu karides ve Türk usulü tereyağlı pilav. Napolitan sosun içinde zeytinyağı, soğan, sarımsak, domates, taze fesleğen ve baharat var. Karidese ve makarnaya çok yakıştırdığım bir sostur kendisi.



Arnavut ciğeri yaptım ve yumuşacık oldular. Önce 1 saat kadar karbontla karıştırıp beklettim sonra unlayıp hızlıca kızarttım.



Mangal işi eşimden sorulur bu evde :) Özenle uğraşır aman etler kuru olmasın diye. Önce mühürler etleri, önlü arkalı 2-3 dakika kadar kızartır sonra pişirmeye başlar. Tabi 1 gün öncesinden sarımsaklı süte yatırılmıştır etler. Böylece daha sulu olurlar.

Ben çok pişmiş sevdiğim için biraz yanık gibi görünüyor sanırım.

 

Soya soslu somon ızgara ve napolitan soslu çubuk makarna. Norveç somonu biraz ağır geliyor bize, ama lezzetli balık.


8 katlı katmer poğaçalarım :) Kabardıkça kabardılar, kocaman oldular.


Bunlar da patatesli baton çöreklerim. Bunlar öyle bir kabardılar ki pişerken, fırından taşacaklar sandım! Şu maya işini bir tutturamadım gitti :)


Düğüm açma ve türevleri.


Yeşil mercimekli kol böreği yaptım. Mercimek çok yakıştı böreğe bence.


Veee anneminkiler kadar olamasa da gayet güzel olan ketelerim :) Kete, kete, ketee. Çok seviyorum bu tadı çok! Canım annem yapıp yapıp gönderirdi üniversitedeyken. Şimdi iş başa düştü sıvadım koları artık :)



Anneciğimin gönderdiği hazır yufkalardan yaptığım cevizli baklava. Baklava hasretimizi dindirdi çok şükür :)


Ve bu da canım babamın gönderdiği hazır çiğköfte. Ben sadece sulandırıp yoğurdum. Tadı da gayet güzeldi, bu da hasreti dindirmeye yetti yani :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...